CHP’DEN İSTİFA EDİP DSP’YE GEÇMEK İSTEYEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ERGİN’DEN ŞOK İDDİA
Özel

20 Şubat 2019
Ayvalık’ta; 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi’nin mevcut Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile yola devam kararı almasının ardından, partisinden istifa eden Küçükköy Belediyesi’nin eski Belediye Başkanı Mesut Ergin’e bir veto da adaylık başvurusunda bulunduğu Demokratik Sol Parti’den geldi. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile birlikte DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile görüşen Mesut Ergin, Aksakal’ın “Bütün CHP'lileri çağırıyor değiliz, Saka ve Ergin'i reddettik” şeklindeki açıklamasının ardından Ayvalık’a dönen Mesut Ergin, ilçe girişinde kendisini karşılayan kalabalık bir vatandaş topluluğuna seslenerek, CHP’den ayrıldıktan sonra DSP’den belediye başkanlığına aday olabilmesi için DSP Genel Başkanı Aksakal’ın kendisinden ve Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’dan astronomik oranda partiye bağış bedeli istediğini savundu. 
Ayvalık eski Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Ayvalık Belediye Meclisi Üyeleri; Merih Arslan, Ufuk Ova, 2 gün önce İyi Parti İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Mehmet Amaç ve istifa eden 19 kişilik yönetim kurulu üyelerinin de, Ergin’i sevgi gösterileriyle karşılayan kalabalık topluluğun arasında bulunduğu gözlendi.
Halk İttifakı olarak oluşturulan ve kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Mesut Ergin, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal’ın belediye başkanlık adaylığı karşılığında Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ve kendisinden astronomik rakamlar talep ettiğini söyledi.
Kendisinin DSP Genel Başkanı ile sadece 3 dakikalık bir görüşme yaptığını kaydeden Ergin, “Yaşananları az çok biliyorsunuz. Biz, Kamil Saka ile birlikte CHP’de aday adaylığı süreci yaşadık. Bir şekilde bunlar atlatıldı. Sizlerden gelen yoğun istekler üzerine; günlerce, gecelerce oturup ne yağacağımı düşündüm. Ama konu Ayvalık olunca yapacak bir şey yoktu. Mesela Ayvalık olunca sözün bittiği yerde oluyoruz. İnanın bu güne kadar hep doğru bildiklerimin üzerine gittim ve hiçbir zaman kirli pazarlıkların içerisinde olmadım. Hele hele konu Ayvalık olunca bunu asla yapmadım.” dedi.
CHP’den DSP’ye geçiş sürecinin anlatan Mesut Ergin, “Geçtiğimiz Perşembe ya da Cuma günüydü. Bana, ‘Adaylık başvurunuz hayırlı uğurlu olsun. Buyurun Ankara’ya denildi. –Ki, Kamil Saka ‘ya da aynısı denilmiş. Biz Ankara’da buluştuk Kamil bey ile sırayla görüşmeye alındık. Benim görüşmem herhalde 3 dakika falan sürdü. Konu paraya döndüğü zaman teşekkür ettim. Hiçbir pazarlığa girmeden, ‘Benim sizinle işim olmaz. Fazla konuşulacak bir şey yok’ dedim ve dışarıya çıktım.” İfadelerini kullandı.
 
“BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ NASIL OLACAK?” SORUSUNU YANITLADI
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ile yaptığı görüşmede, belediye başkanlık adaylığı için kendisinden partiye bağış adıyla talep edilen paranın astronomik rakamlar olduğunu savunan Mesut Ergin, muhabirimizin yönelttiği, ‘Bundan sonraki süreç nasıl olacak? Sorusuna ise; “Süreç çok az. Düşüneceğiz, taşınacağız” dedi. Mesut Ergin’in bu sözleri kalabalık topluluk tarafından, ‘Devam edeceksin. Sonuna kadar arkandayız. Dik dur eğilme, Ayvalık seninle’ sloganlarıyla kesildi.
 
ERGİN’E; ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TÜRKÖZEN’DEN ‘YOLA DEVAM’ NASİHATI 
Mesut Ergin’in kararsız tavırlarına tepki gösteren Ayvalık’ın eski Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise Ergin’e yönelik, “Ayvalık’ın bu yarı burjuvazisine, hem de burada yaşayan sermayeye Ayvalık’ı emanet edemezsin. Sen artık bir yola çıkmışsın. Sen kendini gerekirse Ayvalık için kurban edeceksin. Biz senin yanındayız. Çünkü bu bir halk hareketidir. Ayvalık halkı sermaye tarafından yönetilmek istemiyor. Ayvalık’ın ranta açılması istenmiyor. Ayvalık’ın satılmasını ve birilerine peşkeş çekilmesini bu halk istemiyor. O yüzden de bu işi götürecek olan yegane kişi sensin. Mademki bu hareketin önderliğini yapıyorsun sonuna kadar gideceksin. Bizler de senin yanında olacağız. Burada bulunanlara umutsuzca ifadeler kullanma. Yarın bu işi devam ettireceğini söyle” İfadelerini kullandı.
“UMUTSUZLUĞA KAPILMADIM”
Türközen’in bu sözlerine yanıt veren Mesut Ergin ise, “Umutsuzluğa kapılmış bir insan değilim. Bu yüzden de hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Ayvalık her ortamda çare üretebilecek halka sahiptir. Ayvalık; Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine inanmış bir halk olarak her zaman en zor koşullarda çare üretmiştir. Ayvalık hiçbir zaman çaresiz kalmamıştır. Bizde eğer üzerimize bir görev düşerse gerekeni yaparız” diye konuştu.
Kalabalık grup daha sonra 100 aracı aşkın bir konvoy yaparak ilçe merkezi ve Sarımsaklı’ya doğru hareket etti.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24