BBP’DEN ANITKABİR’DEKİ ÇOCUK OYUN PARKINA TEPKİ

26 Eylül 2016
 Bir kargo firması tarafından Anıtkabir’de tören alanının dışındaki bahçe bölümüne çocuk oyun parkı kurulmasına bir tepki de Büyük Birlik Partisi (BBP)den geldi.  
  Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yazlık evinde tatilini geçirmekte olan BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, “Anıtkabir’de yapılan çocuk parkının bir an önce ve derhal kaldırılması gerekiyor. Anıtkabir bir saygı alanıdır. Bu saygı alanına bütün siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, Türkiye’nin her yanından çocuklar, anneler, babalar hatta küçük çocuklar bile Atatürk’ün mozolesine çelenk koymaktadırlar. Bu alan tamamen bir saygı alanı olduğu için bu alana dünya liderleri ve dünyadan birçok misafirimiz burada saygı duruşunda bulunmaktadır. Onun için bir an önce buraya yapılan çocuk parkının kaldırılması gerekir” dedi.
  Ankara’da çocuk parkı yapılabilecek bir alanın bulunduğuna işaret eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, “Anıtkabir’de bu parkı yapmak isteyen iş adamı ya gitsin o parkı evinin önüne koysun yada gitsin Atatürk Orman Çiftliği gibi yeşil alanların olduğu yerlere büyük çocuk parkları yaparak hediye etsin. Atatürk’ün manevi huzuruna gelen bütün çocuklar orada parkta oynamaya gelmiyor. Anıtkabir’e gelen çocuklar, Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunduktan sonra müzeleri geziyorlar. O müzelerde Kurtuluş Savaşında kullanılan eşyaları malzemeleri tanımak, onlarla bütünleşmek, onları içlerine sindirebilmek adına orada oluyorlar.” İfadelerini kullandı.
  Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Anıtlar Kurulu’na seslenen Ahmet Gürhan, “Bir an önce bu olayın üzerine giderek ve gerekli soruşturmaları da Cumhuriyet Savcılığı aracılığıyla başlatarak derhal o oyun parkını Anıtkabir’deki saygı alanından kaldırılmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24