BARIŞA ZEYTİN DALI UZATILACAK
Özel

25 Ekim 2016
Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Ticaret Odası işbirliğiyle gerçekleştirilen ve gelenekselleşmesinin yanı sıra artık uluslararası bir boyut kazanan Ayvalık Uluslar arası Zeytin Hasat Günleri bu yıl 12.nci kez düzenleniyor.
Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Ticaret Odası tarafından düzenlenen 12. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri etkinliği ile ilgili ATO toplantı salonunda açıklamalar yapan Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, “Dikkatleri Ayvalık zeytini ve zeytinyağı üzerinde toplamayı ve ülkemizde özellikle zeytinyağı tüketimini arttırmayı birinci hedef olarak belirleyen etkinlik, kurumsallaşmanın doğal sonucu olarak ciddi bir sponsor desteğini de arkasına alıyor. Sonuçta her yıl daha geniş bir katılımla, daha canlı geçiyor; Ayvalık’ın toplumsal ve ekonomik yaşamında vazgeçilmez bir rol oynuyor” dedi.
Ayvalık Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Sakallı ve Mehmet Kuran’ın yanı sıra ATO yöneticileri; Halil Cevdet Kantarcı ve Mustafa Büyükçıvgın’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan ATO Başkanı Benhan İbrahim Kantarcı, Ayvalık bu yıl 4-5-6 Kasım 2016 günlerinde bir yandan hasadın bereketini yaşarken bir yandan da, bir kez daha üreticisi, işletmecisi, markaları yaratan iş adamları, ithalatçısı, ihracatçısı, özel konukları, medya mensupları, sanatçıları ve halkın yoğun katılımıyla ‘renkli’ bir şenliğe ev sahipliği yapacak.” ifadelerini kullandı.
Hasat Günleri boyunca yine çok sayıda etkinlik düzenleneceğini belirten Kantarcı, “Zeytin ve zeytinyağı pazarı daha geniş kapsamlı olacak. Zeytin hasadı yapılacak. Düzenlenecek panellerde ülkemizin zeytinyağı, basın ve sağlık dünyasının önemli isimlerinin yanı sıra uluslararası katılımcılar da yer alacak. İtalya ve İsrail’den sektörün uzman isimleri panellerimizde yer alacaklar. Zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunları ele alınacak, çözüm önerileri tartışılacak. Zeytinin simgesi ‘barış’ın vazgeçilmezliği vurgulanacak. Sergiler açılacak. Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) organizasyona zenginlik katacak. Şenlik   boyunca üç gün sürecek olan Ayvalık Tatları paralel etkinlikleri, Ayvalık’a özgü zeytinyağı yemekleriyle ve el sanatlarıyla Ayvalıklı kadınlar, lezzete lezzet katan profesyonel aşçılar, Midillili aşçılar, yine Midilli’den ve ülkemizden müzisyenler, özgün işlere imza atan sokak sanatçıları, ressamlar, pansiyoncular, kafe işletmecileri, restoran sahipleri, tatlıcılar, Hepsi Ayvalık’ta olacak, Ayvalıklılar ve ve Ayvalık’ın konukları için ürettikleri değerleri paylaşacak.” dedi.
Tüm etkinliklerin, Hasat Günleri’nin bu yılki sloganı olan ‘Her hasat bir barış buluşmasıdır’ inancıyla Ayvalık’ın kendine özgü güzellikleriyle dikkat çeken kent merkezinde, Cunda adasında, Küçükköy’de ve Altınova’da  gerçekleşeceğini belirten Başkan Kantarcı, “Bizler Zeytin Hasat Günleri’nde tüm katılımcıların geniş bir potpuri içerisinde zeytinyağı, turizm, gastronomi, sanat, müzik, panel ve çeşitli etkinlikleri harmanlayıp keyifli zaman  geçirmelerini amaçladık. Üç gün boyunca sizleri de sevgi ve barış kenti Ayvalık’a bekliyoruz” diye konuştu.
 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24