AYVALIK’TA; CHP, İYİ PARTİ VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ KILIÇDAROĞLU'NA YAPILAN SALDIRIYI KINADI
Özel

24 Nisan 2019
Ayvalık’ta; CHP, İYİ Parti ve Demokrasi Güçleri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.
İlçe merkezinde Cumhuriyet meydanında toplanan CHP’lileri; Demokrat Partili Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li ve DP’li Belediye Meclis Üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkanı Serdar Albayrak ve kalabalık bir vatandaş topluluğu yalnız bırakmadı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın açıklamasını CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı seslendirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Çubuk'taki şehit cenaze töreni sırasında yapılan saldırıyı sert bir dille kınayan Hüseyin Şalmanlı, “Bugün ülkemizin başkenti, hepimizin şehidi Mehmetçiğimizin cenaze töreninde şehidimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı’ya ve onun ailesine karşı da yapılmış büyük bir saygısızlıktır” dedi.
Yapılan saldırının bir protesto ve sıradan bir provakasyon olmadığının altını çizen Hüseyin Şalmanlı, “Bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır. Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Azına gazete denilen bir takım paçavralarda kimler CHP ve CHP’lileri hedef gösterdiyse; bir takım operasyon kanallarında Sayın Genel Başkanımıza idam tehditlerinde bulunduysa; CHP’lilerin şehit cenazelerine alınmaması için kim talimat verdiyse; meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine, Gazi Mustafa Kemal’in ‘İki büyük eserimden biri’ dediği, CHP’ye kimler ağza alınmayacak hakaret ve tehditlerde bulunduysa, bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır” ifadelerini kullandı.
 
“AYNI EMPERYALİST GÜÇLERİN HİZMETKARLARI”
Toplumun kin ve nefret tohum eken, bundan da siyasi rant bekleyen zehirli dil ve bu dilin sahiplerinin yapılan hain saldırıda pay sahibi olduklarını savunan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, “Askerlerimize kurşun sıkarak bu ülkeyi bölüp parçalamaya çalışan hainlerle, attığı manşetlerle milleti şehit cenazeleri üzerinden bölüp parçalamaya çalışan edepsizler aynı emperyalist güçlerin hizmetkarıdır. Aralarında açıkça bir amaç birliği vardır. Bunların ipini tutan odaklarda aynıdır. Biz CHP’nin her bir üyesi olarak, bu hain saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayaktaydık. Ayakta durmaya da devam edeceğiz” dedi.
 
“AZMETTİRİCİLER DERHAL YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMALIDIR”
Türkiye’yi korku ve terör ortamına sürükleyerek, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanık olduklarını kaydeden Hüseyin Şalmanlı, “Buna fırsat vermeyeceğiz. ‘Gün kızgın demiri soğutma günüyse’ herkes buna göre davranmalıdır. Ancak demiri, bugün bile kızdırmak için çaba gösteren siyasiler olduğunu üzülerek görüyoruz. Bunları sağduyuya davet ediyoruz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvelik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar için derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı daha önce sarf etmiş oldukları sözler dikkate alınarak derhal istifa etmelidirler.
 
“BU NASIL BİR CÜMLEDİR?”
Milli Savunma Bakanı’na da bir sorularının olduğunu belirten Hüseyin Şalmanlı, “Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, ‘O evi’ yakın diye bağıran hainlere dönüp de ‘Mesajlarınızı verdiniz’ demek ne anlama gelmektedir? Bu organize güruh ne mesajını vermiştir? Bu nasıl bir cümledir? Bu kendini bilmezlerin vermek istediği mesaj bellidir. Kimlerin değirmenine su taşıdıkları da bellidir. Bugün bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi’yiz.” diye konuştu.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24