12 GÜN SONRA MAZBATASINA KAVUŞTU
Özel

12 Nisan 2019
Ayvalık’ta; 31 Mart yerel seçimlerini kazanan Demokrat Parti’nin Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin seçimlerin sona ermesinden 12 gün sonra mazbatasını alarak makamına oturdu.
Artık resmen Ayvalık Belediye Başkanı olan Mesut Ergin’i mazbata töreninde binlerce taraftarı Ayvalık Adliye Saray’ına giderek yalnız bırakmadı.
Adliyeye çok sayıda vatandaşın alkışları ve ‘Halkın Başkanı’ sloganları eşliğinde giren Mesut Ergin mazbatasını, imzaların atılmasının ardından Adliye bahçesinde, Hakim Mehmet Turan’ın elinden aldı. Mazbatasını alan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, daha sonra uzun araç konvoyuyla ilçe merkezine giderek, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sundu.
Çelenk sunduktan sonra kendisini yalnız bırakmayan vatandaşlara yönelik bir konuşma yapan Başkan Ergin bu başarının kendisine inanan ve güvenen tüm Ayvalık halkına ait olduğunu vurgulayarak, “Seçim çalışması başladığı ilk gün bir kenetlendik ve bugün buralara kadar geldik. Hepinizden Allah razı olsun.  Bu başarıda emeği geçen herkese başta kadınlarımız, gençlerimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu seçimin galibi; sen, ben, o değil, Ayvalık halkıdır. Bunu herkes böyle bilsin. Bundan sonra ben Ayvalık’ta herkesin belediye başkanıyım. Aynı duygularla tüm belediye meclis üyelerimizde inanıyorum ki, Ayvalık’ın belediye meclis yeleri olacaklardır. Çünkü biz onlarla beraber Ayvalık’ta bir çok hizmete imza atmak istiyoruz. Hep beraber bu yolda yürüyeceğiz. Bu konuda benim hiç tereddüdüm yok. Hep beraber bu işi başaracağız” dedi.,
Seçim döneminde söylediği gibi, Atatürk’ün her zaman kalplerinde olduğunun altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Atatürk bizim yüreğimizde bütünleşmiştir dedik ve Atatürk rozetini hiçbir zaman yakamızdan çıkarmayacağız dedik. Bu yüzden de rozetimizi şimdi yerine koyuyoruz” ifadelerini kullandı. Mesut Ergin’e bu sözlerinin ardından eşi Canan Ergin tarafından yakasına Atatürk rozeti takıldı.
Rozetin yakasına takılmasının ardından konuşmasını sürdüren Başkan Ergin, “Bu rozet hiçbir zaman buradan çıkmayacak. Çünkü Ayvalık Atatürk ilkelerine inanmış, cumhuriyet devrimlerine inanmış bir şehirdir. Her zaman da bizlerle beraber böyle kalacaktır. Gelecek nesillere de bu şekilde aktarılacaktır. Bunan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
Konuşmasının ardından, binlerce Ayvalıklı ile belediye başkanlık binasına geçen Mesut Ergin’i belediye kapısı önünde eski Belediye Başkanı Rahmi Gençer karşıladı.
Rahmi Gençer, belediye başkanlık mühürünü Mesut Ergin’e takdim ederken, görevinde başarılar diledi. Mesut Ergin de, “Bu süreç içerisinde sizlerin de öneri ve desteklerine açığız. Yaptığınız çalışmalar için teşekkür ederiz” dedi
Başkan Ergin, daha sonra ikinci kattaki makam odasına çıkarak burada tebrikleri kabul etti.
 
“AYVALIK İÇİN İYİ İŞLER YAPACAĞIZ”
İlk özel mesajını muhabirimize veren Ayvalık’ın yeni Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık için yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek, “Ekibimizle beraber, Ayvalık için iyi şeyler yapacağız. Kendimize inanıyoruz. Bütün dayatmalara karşı, halk galip geldi. İnşallah halkın istedikleri de tez zamanda gerçekleşir. Yoğun bir mücadeleden çıktık. Bunun sonrasında da böylesi bir seçim zaferi elde ettik. Çok mutluyuz” diye konuştu.
 
 
 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24