AYVALIK’TA SEÇİMLERİN GALİBİ MESUT ERGİN, MAZBATASINA KAVUŞMAYI BEKLİYOR
Özel

09 Nisan 2019
Ayvalık’ta 31 Mart yerel seçimlerinin galibi Demokrat Parti adayı Mesut Ergin, göreve başlayabilmek için mazbatasını almayı bekliyor. 
Sandıkta en yakın rakibi Cumhuriyet Halk Partisi adayı ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer’e 731 oy fark atan Mesut Ergin’in göreve başlamak üzere mazbatasını alabilmesi için CHP’nin yaptığı itirazların sonuçlanmasını beklediği öğrenildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, geçtiğimiz hafta Ayvalık genelindeki 176 sandıkta kullanılan oyların yenden sayılmasına ilişkin taleplerinin İlçe Seçim Kurulu tarafından red edildiğini belirterek, “Biz aslında hakkımız olan Balıkesir İl Seçim Kurulu’na ikinci bir itiraz yapmayı düşünmüyorduk. Ancak, Demokrat Parti’nin Belediye Meclis Üyelikleriyle ilgili yaptığı itiraz üzerine, bizde Belediye Başkanlığı ile ilgili itirazı yapmak zorunda kaldık” dedi.
Balıkesir İl Seçim Kurulu’na yaptıkları itirazın da red edildiğini kaydeden Şalmanlı, “Biz CHP Ayvalık İlçe yönetimi olarak seçimi kazanan Demokrat Parti’nin bir an önce Ayvalık Belediyesi’nin yönetimine geçmesinden yanayız. Ancak DP yönetiminin de çoğunluğu CHP’li meclis üyelerinden oluşan Ayvalık Belediyesi Meclis listesine yaptıkları itirazlar nedeniyle, belediye başkanlığına itiraz etmek durumunda kalıyoruz. Bu yüzden de ben şahsen Balıkesir İl Seçim Kurulu’nun ardından hakkımız olan Yüksek Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunda bulunmak istemiyorum. Ancak Demokrat Parti, belediye meclisine itiraz ettikçe, bizde hakkımız olan belediye başkanlığına itirazımızı yapmak zorunda kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
DP AYVALIK İLÇE BAŞKANLIĞI; “MESUT ERGİN’İN BİR AN ÖNCE GÖREVİNE BAŞLAMASI VE İLÇE HALKINA BELEDİYE HİZMETLERİNİN VERİLMESİNİ SAĞLAMASI GEREKMEKTEDİR”
Öte yandan Demokrat Parti Ayvalık İlçe yönetimi tarafından konuyla ilgili; "Belediye Meclis Üyeliğine DP tarafından yapılan itiraz ya da İyi Partinin Büyükşehir oylarına yaptığı itirazlar Mesut Ergin’in mazbata almasına engel teşkil etmemektedir. Çünkü her biri ayrı oy pusulası ile ve ayrı çuvallarda tutulmaktadır. DP'nin sandık kurullarında temsilcisi olmadığı için oy çetelelerinin, tutanaklara geçirilmesi safhasında oluştuğu düşünülen yanlışların düzeltilmesi yolunda bir talebimiz oldu. Oysa CHP'nin her sandık kurulunda ve İlçe Seçim Kurulunda temsilcisi bulunup, her hangi bir itiraza konu işlemi anında tutanağa geçirme şansı ve yetkisi zaten vardı. O esnada yapılmayan itirazın şimdi yapılıyor olması yasal olarak mümkün olmadığı gibi iyi niyetli bir tavır olarak da görülemez. Hizmete hasret Ayvalık Halkının bir an önce yasal yönetime kavuşması hemşerilerimizin hakkıdır." açıklaması yapıldı.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24