DP’Lİ MESUT ERGİN’DEN COŞKULU AÇILIŞ
Özel

08 Mart 2019
Ayvalık’ta, 31 Mart yerel seçimleri heyecanı tüm hızıyla sürerken, partilerin seçim bürolarının açılışları da ardı ardına yapılıyor.
Bu kapsamda, Ayvalık’taki seçimlerin iddialı adaylarından biri olan Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin’in ilçe merkezindeki seçim bürosunun açılışı oldukça coşkulu bir atmosferde gerçekleşti.
Demokrat Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tuğba Güner’in de katıldığı seçim bürosu açılışında; Mesut Ergin ve Belediye Meclis Üyesi adaylarını kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.
Açılışta konuşan Mesut Ergin, Ayvalık’ın kendisi için yeryüzünün cenneti olduğunu vurgulayarak, “Onun için diyorum, Ayvalık’ta yaşayıp da mutlu olmamak mümkün değil.
Ama ben hep şunu da söylerim. Daha güzel, daha temiz, daha mutlu bir Ayvalık da mümkün” dedi.
Ayvalık ve Ayvalık’ta yaşayanların daha güzel bir Ayvalık’ta yaşamayı hak ettiğini kaydeden Ergin, “Ben ailemin, siz Ayvalıklı hemşehrileriminde her uygar insanın olmazsa olmazı olan belediye hizmetlerine kolayca ulaşmayı hak ettiğine inanıyorum, Ayvalık’ın sokaklarının daha temiz olmasının, yollarının bakımlı olmasının,denizinin Cunda’nın eski adı gibi yine mis kokulu olmasının mümkün olduğuna inanıyorum. Ben daha güzel bir Ayvalık’ın mümkün olduğuna inanıyorum. Çünkü ben size inanıyorum, Güzel Ayvalık’ın insanına güveniyorum. Yeter ki yerel yönetim, Başkanı ile personeli ile ekipleri, uzmanları ile öncülük etsin, Ayvalık’în en büyük zenginliği olan ister burada doğsun, isterse sonradan gelip bu kente gönül verdiği için yerleşip, Ayvalıklı olan hemşerilerim el ele verdi mi olmaz denilen şeylerin ne de kolay olduğunu göreceksiniz. Yeter ki niyet olsun, yeter ki inanç, irade, azim, tecrübe olsun. Ayvalık’ın bütün dertlerini biliyorum. Bana soruyorlar ‘Bu kadar yükün altına girmeye korkmuyor musun?” diye.  Korkmuyorum, çünkü hepsinin çaresini de biliyorum. Yani Sevgili dostlar, bizimkisi koltuk sevdası değil, Ayvalık sevdası. Bizim Ayvalık sevgimiz ta iliklerimize kadar işlemiştir” ifadelerini kullandı.
 
“AYVALIK’I EN ÇOK SEVEN, ONA EN ÇOK HİZMET EDENDİR”
Ayvalık Cumhuriyetin erdemini özümsemiş, Atatürk sevdalısı insanların kenti olduğunu belirten Mesut Ergin, “Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiğim, sevmekten öte Yerel Yöneticilik yaşamım süresince kendime ilke edindiğim bir sözü vardır. ‘Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ Ben hep bu ilkeyi hatırlayarak Belediye Başkanlığı yaptım. Herkes Ayvalık’ı mutlaka seviyordur. Ama Ayvalık’ı en çok seven, ona en çok hizmet edendir.  Bu güne kadar pek çok Belediye Başkanı bu güzel kente hizmet verdi. Taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. Günahı, sevabıyla herkes bir görev yapıyor. Ben hep şunu söyledim. Belli mevkilere insanlar hasbelkader gelebiliyor.  Önemli olan o makama gelmek değil, o görevi tamamlayıp makamdan ayrılırken nasıl uğurlandığın, sonrasında nasıl anıldığındır. Çünkü makamlar gelip geçicidir. Kalıcı olan bu topraklar, Ayvalık… Görev biter, yaşam devam eder. Arkanızdan adınızı insanlar hayırla anarsa,  Allah razı olsun derse, makamdan ayrıldıktan sonra başınız dik alnınız açık kentin sokaklarında gezebiliyorsanız İşte o zaman bilin ki işinizi iyi yapmışsınızdır. Benim siyaset anlayışım her zaman yaşadığım topraklara hizmet odaklı olmuştur. Onun için verdiğim her siyasi kararda önceliğim hep Ayvalık ve Ayvalık’ta yaşayan sizler oldunuz. Bundan iki hafta önce de gene çok önemli bir siyasi karar vermek zorunda kaldım. 31 Martta yapılacak Yerel seçimde aday olayım mı yoksa kenara çekilip izleyeyim mi? Şunu açıkça belirteyim ki en başından beri gerek ben, gerek ailem ve gerekse birlikte yol yürüdüğüm arkadaşlarımızın ortak düşüncesi kenarda durmaktı. Eğer bir takım kişisel hesapları öne çıkartsaydım, ‘Henüz yaşın genç, 5 yıl sonra kesin sen adaysın’ tekliflerini kabul ederek olanları izlemekle yetinirdim. Doğrudur, yaşımız buna müsait, 5 yıl daha beklemeye tahammülüm vardı. Peki soruyorum size Ayvalık’ın bir beş yıl daha beklemeye, bir beş yılı daha kaybetmeye tahammülü var mıydı?” diye sordu.
Bu yüzden de kendisine aday olması için her kesimden yoğun bir talebin geldiğini açıklayan Mesut Ergin, “Çünkü aday olmam konusunda her kesimden öyle çok talep geldi ki. Bu talepler yer yer ricaya yer yer baskı boyutuna kadar vardı. Gene içimizdeki Ayvalık sevdası galip geldi, bize bu kadar güvenen insanları, siz Ayvalıklıları yarı yolda çaresiz bırakmaya hakkım olamazdı, Ayvalık’ın kaderi,  benim siyasi kariyerimden çok daha önemlidir. Yaşadığım bu güzel kent için,  kişisel tüm beklentilerimi bir tarafa bırakarak, sorumluluk almaya karar verdim. Ayvalık’a bir değil bin Mesut feda olsun. Bunun adı ne makam mevki aşkı, ne de koltuk sevdası, bunun adı Ayvalık sevdası, Ayvalık aşkı. İşte bu nedenle bu gün karşınızdayım.” diye konuştu.
Ekip çalışmasına inandığını ve bu yüzden de çıktığı yolda beraber yol yürüyeceği arkadaşlarından oluşan bir meclise de ihtiyacı olduğunu hatırlatan Demokrat Parti Ayvalık Belediye Başkan Adayı Ergin, “Mevcut yasa gereği Meclis üyelerinin listesi Bağımsız olarak seçime katılamıyor. Bu nedenle mecburen bir siyasi parti çatısı altında seçime girmek zorundaydık.  Bunun başka hiçbir nedeni yok. Herkes bunu böyle bilsin. Yoksa ben hep aynı Mesut Ergin’im. 2009 yılında siyasete girerken neysem bu gün de oyum. Atatürkçü, Cumhuriyet ve demokrasiye inanan, Çağdaş, laik, sosyal adaletin egemen olduğu bir Türkiye sevdalısıyım. Dün de böyleydim bu gün de böyleyim yarın da aynı kalacağım. Bakın rozetim bile aynı, tıpkı kalbimizden Atatürk sevgisini çıkartamayacakları gibi Atatürk’ün rozetini de çıkartamazlar. Ayvalık halkına yapılan bu saygısızlıktan dolayı Elbette ben de çok üzgünüm. Ama asıl utanması gerekenler, Ayvalığa bu durumu dayatanlar,  Ayvalıklıya bunu reva görenlerdir. Utanması gereken biri varsa işte onlardır, biz değil” dedi.
 
CHP İLÇE BAŞKANI ŞALMANLI’YA CEVAP VERDİ
Mesut Ergin, kısa bir süre önce CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı’nın yaptığı açıklamaya da yanıt vererek, “Geçtiğimiz gün bir yönetici yazılı bir metinden bir şeyler okumuş. Sözde Ayvalıkta Ekim ve Kasımda iki anket yapılmış da bu anketlerde açık ara Mevcut Belediye Başkanının adı çıkmış da, falan filan. Şimdi buradan herkese soruyorum? Buna kim inanır. İçinizde buna gerçekten inanan kimse var mı? Yok efendim, biz önseçim istememişiz. Ön seçimden kaçmışız. İlk günden beri tüm üyelerin katılımıyla yapılacak bir ön seçim istemekten dilimizde tüy bitti. Neymiş, İlçe yönetimi Anket istediği için anketle yetinilmiş. İlçe Yönetimi listesini sanki kendileri yapmamışlar gibi. İnsanın azıcık yüzü kızarır.  Sözüm bizi demokrasi havarisi olmakla, ön seçimden kaçmakla suçlayanlara. Daha dün 2 bin üyenin önüne sandık koymaktan kaçanların önüne 31 Martta 56 bin seçmenin katılacağı sandık gelecek. Asıl büyük anketi o gün yapacağız, Ayvalık halkı bakalım kimi başkan görmek istiyor hep beraber göreceğiz. Bir de şu yalanı yayıyorlar. Seçim yarışı iki ittifak arasında balonunu uçuruyorlar. Akıllarınca sizi korkutup caydıracaklar. Herkes gayet iyi biliyor. Bu seçim Halkın adayı Mesut Ergin ile diğerleri arasındadır ve Halkın adayı Mesut Ergin açık ara öndedir. Çıkın sokağa istediğinize sorun. Göreceksiniz toplasınlar ikisinin oyunu biz onların toplamından fazla oy alacağız” iddiasında bulundu.
 
“ÖNCELİĞİMİZ MALİ DİSİPLİN OLACAK”
Anlayışlarının, gelişmiş ülkelerin kabullendiği sosyal belediyecilik olduğunu ifade eden Ergin, “Beni yakından tanıyanlar bilir. Benim asıl eğitimim ve mesleğim gereği Ekonomistim. Bizim en önemli becerimizin “Mali disiplin” olduğunu göreceksiniz. Çalışanın hakkının zamanında ödendiği, finansal kaynakların yaratıldığı ve paranın en iyi şekilde kullanıldığı bir yönetim olacağız. Bunun kanıtı Küçükköy Belediye Başkanlığı döneminde yaptıklarımızdır. Küçükköy’de bütçemizi 4 yılda 3 kat arttırarak, ilçe belediyelerinin bile zorlandığı yatırımları hayata geçirdik. Bizim hayali proje fikirlerimiz yok. Bizim hayata geçireceğimiz her proje halka doğrudan dokunan projeler olacak. Biz, kentin refahını yükseltecek, ekonomisini büyütecek, refahı hakça bölüşecek, kış derdine düşmeden yaşanacak bir kent yaratmaya talibiz. Sokakları, denizi, havası temiz bir kentin özlemini gidereceğiz. Ayvalık, farklı bir tarihin, zengin bir kültürün, kimlikli bir mimarinin, zengin bir doğa varlığının kentidir.  Kadınların özgürlüğüne önem veren, çocukların güvende olduğu, halkının bazı olumsuzluklara rağmen, barış içinde mutlu yaşadığı bir kenttir.  Bu durumu sonsuza kadar yaşatmak ve refahını sağlamak, biz yöneticilerin temel görevidir. Şimdi bana hepsini saydırmayın burada, sonra kopya çekiyorlar. Bakıyorum proje diye sayılanlara, bizim geçen dönemde söylediklerimizi tekrarlamaktan ibaret. Ama sormazlar mı insana elinden tutan mı vardı, 5 yıldır neden yapmadın. Telefon mesajı projecileri. Neyse biz işimize bakacağız. Ayvalık için bu günden itibaren daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, bunu da hep beraber yapacağız. Ha bir de ne yapacağız biliyor musunuz, , Bu gerçekten çok önemli çözüm üreteceğiz, bahane değil.  Falan iş Büyükşehir Belediyesinin yetkisindeymiş, filan işe Balıkesir bakıyormuş. Yok öyle şey. Ayvalıklı hemşehrilerimin her derdinin baş muhatabı Ayvalık Belediyesidir. Yasal düzenlemeyi sonuna kadar zorlarım, gerekirse değil Balıkesir, Ankara’da kapılarında yatarım. Gene de O sorunu ya çözerim ya da çözerim. Yeter ki siz isteyin. Gelin birlikte bu büyük Altınova’dan Cunda’ya, Küçükköy’den Yenimahalleye, köylere, Sakarya, Palabahçe’den, Macaron’a hep beraber bu büyük hedefi gerçekleştirelim, İstemesi sizden, yapması bizden; ’Sen iste yeter’’ Ayvalık…” diye konuştu.
Ergin konuşmasının sonunda kendisini dinleyen coşkulu kalabalığın Regaip Kandili’ni de kutlamayı ihmal etmedi.
Konuşmasının ardından DP Ayvalık Belediye Başkan Adayı Mesut Ergin ile DP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tuğba Güner seçim bürosunun açılış kurdelesini kesti.
 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24