RECAİ ŞEYHOĞLU'NDAN İKİ KİTAP

27 Kasım 2019
Ayvalık’ta Yazar Recai Şeyhoğlu bugüne kadar yazdığı onlarca kitap serisine iki kitap daha ekledi.
Annesi Rasime Şeyhoğlu ile birlikte bugüne kadar Türkiye’nin dört bir yanı ile uluslar arasında kurduğu 40’a yakın Kütüphaneler Zincirleriyle de tanınan Yazar Recai Şeyhoğlu; son bir buçuk yılını günde 7  gazete okuyarak, kuyumcu titizliğiyle haberleri tarayarak bir Türkiye fotoğrafı çıkarıp,  “Tablo ve Ressam” ve  “Hayata Dair” isimli iki kitap daha yayınladı.
Bugüne kadar 28. kitabını yazan adlı Recai Şeyhoğlu, 27. kitabında Türkiye’nin son 17 yılını büyüteç altına alarak, bir bakıma ülkesiyle çağına tanıklıkta bulunmuş..
' Yazar çağının tanığıdır' sözünü pusulası bilen Recai Şeyhoğlu, bu kitabında; sayıştay raporlarını, hangi şöhret sahiplerinin askerlik yapmadıklarını, İstanbul'a yapılan yeni havalimanı inşaatını, Abdülhamit gerçeğini, bizdeki Suudi aşkını, köy okullarının neden kapandığını, makam aracı saltanatını, belediyelerdeki savurganlığı ve yolsuzlukları, Akkuzulu'daki linç girişimini, İstanbul yerel seçimini, kadın cinayetlerini, çocuk tacizleri, diyanet işleri başkanlığının bütçesini, savurganlığını bir bir ele almış.
Atamalardaki kayırmacılığı, garip tren kazalarını ve şaibeli diploma konusunu ele alan Şeyhoğlu, kitabı için ' Akademisyenler, sosyologlar, gazeteciler ve siyasetçiler için kitabım bir başucu kitabı/ başvuru kaynağıdır. ' diyor.
İstatistiki bilgiler, anket sonuçları ve  sayıştay raporlarıyla  sahici bir dosya hazırladığını söyleyen Şeyhoğlu'nun kitabına  iki İzmir milletvekili önsöz yazmış. Arka kapak yazısını da gazeteci Öcal Uluç yazmış.
Yazdıklarını okuyup gözden geçirmeleri için can dostları olan Hakkı Ülkü,  Tufan Erbarıştıran, Engin Önen, Avram Ventura'ya  verip onların görüşlerini de aldıktan sonra  şair- yazar Mehmet Atilla'nın editörlüğü sonrası yayınevine göndermiş.
Brüksel'deki  gazeteci- Yazar Doğan Özgüden'in de önsöz yazdığı kitap Cinius Yayınları tarafından basılmış.
Siyasal analiz diyebileceğimiz türde yazılmış olan kitap, İzmir'de Yavuz Kitabevi vitrininde yerini aldı bile.
İyi yurttaş, sorumlu birey, ülkesinde olup biten her şeyden sorumludur diyen Şeyhoğlu, Sartre gibi şöyle diyor: '' Yazarın asıl işi göstermek, kanıtlamak, aldatmacaları ortaya çıkarmak, masalları putları küçük bir eleştiri banyosunda çözündürmektir. Ben bunu yapmaya çalıştım.”
“Hayata Dair “adlı kitabın ise  yazarın Yenigün gazetesindeki, ajans bakırçay'daki ve Bolmedya'da yayımlanmış yazılarından oluştuğu öğrenildi.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24