ÖĞRETMENLER MAHALLESİ PARKI AÇILIŞI YAPILDI
Özel

22 Şubat 2019
Burhaniye Belediyesi tarafından baştan aşağı yeniden yapılan Öğretmenler Mahallesi Meydan Parkı törenle açıldı.
Açılış törenine Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Av. Feridun Soykök, MHP İlçe Başkanı Fatih Akduran, Belediye Başkan Yardımcıları ile İlçe Milli Eğitim Müdürü, Öğretmenler Mahallesi Muhtarı, Siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Burhaniyeli katıldı.
Parkın açılısında konuşma yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal “Çok uzun yıllardır Öğretmenler Mahallemize ve Burhaniye’mize hizmet veren meydan parkımız, yılların yorgunluğu ile eskimiş, bir hayli yıpranmış bir vaziyetteydi. Burhaniye turizminin temsilcisi Mahallelerinden bir tanesi olan Öğretmenler Mahallemize, bu eskimiş haliyle yakışmayan parkımızı yenileyerek, çocuklarımızın oyun oynayabileceği, gençlerimizin spor yapabileceği, ailelerimizin daha nezih bir ortamda oturup sohbet edebilecekleri yeni bir park haline getirdik. Öğretmenler Mahallesi Meydan Parkımızın şehrimize ve hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel eserlerin inşasında emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
42 PARKI İLÇEYE KAZANDIRDIK
Öğretmenler Mahallesi Meydan Parkı hakkında teknik bilgi veren Başkan Uysal, “2817 m2 alan üzerinde kurulmuştur. Parkımız, yeşil alan, yürüyüş alanları, çocuk oyun alanı, basketbol oyun alanı, Fitness spor alanı, oturma alanları ile ihtiyaçlara cevap verecek kullanım alanları ile donatılmıştır.5 yıl önce park ve yeşil alanlarımızı çoğaltacağız diye koyduğumuz hedef doğrultusunda bugüne kadar ilçemizde 42 adet park oluşturduk. Toplamda 138 bin m2 park ve yeşil alanı Burhaniye’mize kazandırarak kişi başına düşen yeşil alan sayımızı %66 arttırdık” dedi. 
GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİ BÜYÜK BİR ÖLÇÜDE KURDUK 
İnşallah bu oran çok daha yükseklere çıkacak. 1 Mart’ta yaklaşık 6000 m2’lik bir parkımızın daha açılışını yapacağız. Bizler 5 yıl boyunca konuşmak yerine Burhaniye’mizin geleceğine yönelik birçok hizmeti hayata geçirdik. İnsan vücuda getirdiği şehirlerle, aynı zamanda kendini de inşa eder bu mana ile biz hizmet belediyeciliği derken gönül belediyeciliğini de içine alan daha kapsamlı bir anlayışı ifade ediyoruz. Hizmet gerekli ama yeterli değil! Bizler halkımızın gönüllerine dokunmak için çalışıyoruz. Bu yüzdendir ki 5 yıl içerisinde Burhaniye’mizde Gönül Belediyeciliğini büyük bir ölçüde kurduk. 
Kardeşlerim
Belediyecilikteki Tecrübemizi ve Birikimimizi Sürekli Zenginleştirerek, Geliştirerek, Büyüterek Burhaniye’mizin hizmetine sunduk. Öğretmenler Mahallemiz için yeni bir sağlık ocağı yaparak Aile Sağlık Merkezi ve 112’ye tahsis ettik. Kapalı Pazaryerimizi tamamlayarak hizmete açtık. 17.000 m2 parketaş yol yaptık. 9000 m2 park ve yeşil alan oluşturduk. Spor sahaları düzenledik. 1350 metre alt yapı yaptık ve halı saha ile basketbol sahaları inşa ettik. Yağmur sularımızın bertarafı için yeni, 5 adet pompa istasyonu kuruyoruz” diye belirtti.
ÖĞRENCİLER PARKA KUŞ YUVASI HEDİYE ETTİ
Konuşmanın ardından Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi Halkoyunları Ekibi gösterilerini sunarken Hacı Mustafa Müdüroğlu Ortaokulu öğrencileri ve BÖMÇED park için hazırladıkları kuş yuvalarını protokole teslim edttiler. Parkın açılışı, protokol üyeleri ve davetliler tarafından yapılırken, tören sonunda konuklara pilav ve ayran ikramı yapıldı.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24