AYVALIK’TA “PEYGAMBERİMİZ VE GENÇLİK” KONFERANSINA İLGİ YOĞUN OLDU

23 Kasım 2018
Ayvalık’ta; Mevlid-i Nebi Haftası nedeniyle Ayvalık Müftülüğü tarafından düzenlenen “Peygamberimiz ve Gençlik” ismini taşıyan konferansa ilgi yoğun oldu.
Ayvalık Belediyesi’ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Ayvalık Müftüsü Emre Önal’ın ev sahipliğinde gerçekleşen konferansta; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Gömeç Müftüsü İsmail Yıldız, AK Parti Ayvalık Belediye Başkan Aday Adayı Erdinç Tügen, AK Parti Ayvalık İlçe Kadın Kolları Başkanı Melek Ekşi, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın salonda bulunan kalabalık toplulukla coşkuyla okunmasının ardından Altınova Hacı Bayram Veli Cami İmam Hatibi İbrahim Adıgüzel tarafından seslendirilen Kuran-ı Kerim tilavetiyle süren konferans sinevizyon gösterimiyle sürdü.
Konferans öncesinde kürsüye gelen Ayvalık Müftüsü Emre Önal, düzenledikleri etkinliğe katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Bir peygamber var, Allah’ın lütfu olan ve insanlığa tanıma fırsatı verilen en güzel insanlardan biri, hatırlıyorsunuz değil mi? Peki bu peygamberin dünyamızda ne kadar yeri var? Öyle bir peygamber ki yaptığı şeyleri, emrettiklerini yaptığımızda bize mükafat var. Yasakladığı şeylerden kaçındığımızda da mükafaat var. O’nu gönderene Allah O’na itaat etmemizi emrediyor. Hz. Peygamber (SAS) en güzel örnektir. Baba olarak en güzel örnektir. Komşu olarak, en güzel örnektir. Yönetici olarak, en güzel örnektir. Komutan olarak, en güzel örnektir. Genç olarak, en güzel örnektir. Öğretmen olarak, en güzel örnektir. Hasılı, insan olmanın ve insan kalabilmenin en güzel örneğidir” dedi. 
Kur’an anlaşılmak için yeryüzüne indirildiğini ama insanların onun nazmıyla ibadet eder hale geldiğini kaydeden Müftü Önal, “ Allah’ın elçisi Muammed Mustafa (SAV) bize en güzel örnek iken, bize hangi değerleri getirdiğinden ziyade biz Peygamberin saçı, saklı, kaşı gözüyle uğraşmaya başladık. Unutmamalıyız ki; Ebu Cehil, peygamberimizi bu anlamda çok daha iyi tanıyordu. Ama bu iman etmesine yetmedi. Bir şekilde saklanan, pek çok yerde sahtelerin pazarlanmaya çalışıldığı Allah’ın elçisi Muhammed Mustafa (SAV) Allah’ın gönderdiği, razı olduğu ve örnek olarak tanımladığı peygamber saklanıp, ada tam manasıyla anlatılamadığı ise insanların gerçeklikten koparılmış, yanlış peygamber anlayışları ile avutulduğu bir istismar ve tehlike baş göstermiştir” diye konuştu.
Ayvalık Müftüsü Emre Önal’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi Emekli Öğretim Görevlisi Ali Rıza Temel, ‘Peygamber ve Gençlik’ adını taşıyan konferansını verdi. 
Ali Rıza Temel Hz. Muhammed'in gençliği ve gençlere verdiği önemi akıcı bir dil ile anlattı.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24