OSMANLICA NUTUK’UN SERGİLENDİĞİ GALERİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

25 Ağustos 2016
Edremit’in turistlik Güre mahallesinde yakın zamanda açılan ‘Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi’ sergilediği Osmanlıca Nutuk ile turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. 
Güre’nin Rıhtım Caddesi üzerinde bulunan ve içerisinde, Edremit Körfezi ile Kaz Dağları’nın mitolojik dönemden günümüze tarihi ve kültürel yaşamını anlatan çok sayıda materyalin sergilendiği ‘Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi’ 1927 tarihli Osmanlıca Nutuk ile dikkatleri çekiyor.
Yerli ve yabancı turistlerin, bölgeye geldiklerinde Edremit Körfezi’ni ve Kaz Dağları yöresini 20 dakikada tanıma şansı bulabildikleri etnografya galerisindeki, çocukluğu Edremit’te geçen dünyaca ünlü şair ve yazar Sebahattin Ali ile Kaz Dağları’nın adını dünyaya duyuran, Kaz Dağları aşığı, ünlü Yeşilçam Oyuncusu Tuncel Kurtiz’in bal mumundan yapılan heykelleri görenleri şaşırtıyor. Bahçesinde kamelyası bulunan ve sızma zeytinyağı ile yöresel ürünlerin de satıldığı küçük bir reyonu da bünyesinde barındıran Etroğrafya galerisi haftanın her günü saat: 10.00 ile 22.00 arasında ziyaretçilere açık. Galerinin en çok ilgi çeken materyali ise 1927 tarihli Osmanlıca basılmış Atatürk'ün yazdığı Nutuk adlı eser. Osmanlıca Nutuk ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. 
‘Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi’nin kurucusu Murat Bostancıoğlu, yaptığı açıklamada, galeri ile ilgili detaylı bilgiler vererek, vatandaşların getirecekleri ve bölgeyi anlatan her türlü materyali sınırlı süreyle galeride sergileyebileceklerini duyurdu. Öncelikle tüm Balıkesir halkını galeriyi görmeye davet eden Bostancıoğlu, “Bölgemize ait önemli değerlerin fotoğraflarına yer verdik. Biraz daha derine indiğimizde, anne tarafından olan büyük dedem olan Hacı Kerim Ağa’nın İstiklal Madalyası’nı görebiliyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat verdiği İstiklal Madalyası’nı gururla koruyoruz. Yine, Hacı Kerim Ağa’dan kalma, orijinal, 1927 basımı ‘Atatürk’ün Nutuk’u var sergilediğimiz. Madalyalar, askeri kanuna göre miras olduğu için erkek oğula geçiyor. Madalya ve ‘nutuk’, dayım Cahit Akı’ya aittir. Kendisine de çok teşekkür ediyorum, bu sergimizin en nadide eserlerini getirdi.” dedi.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24