“AYVALIK’TA SİT ALANLARININ KALDIRILMASINI İSTEMİYORUZ”

03 May 2016
Kazdağlarındaki maden aramalarına karşı mücadele amaçlı kurulan Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Genel Kurul toplantısı Ayvalık Bacacan otelde gerçekleştirildi. Toplantıda Ayvalık Kaymakamı N. Kemal Nazlı ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra üye belediye başkanları, meclis üyeleri ve birçok katılımcı hazır bulundu.
Genel Kurulda birlik başkanı seçimi yapılarak, birlik encümen ve meclis üyeleri belirlendi. Tüzük değişikliği yapıldı. Birliğin “Kazdağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği” olan adı “Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği” olarak değiştirildi. Birliğe üye olan 10 yeni belediyenin üyelikleri oylanarak kabul edildi.
Ege ve Marmara Bölgelerinden 23 belediyenin üye olduğu “Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği Başkanlığı”na halen başkanlık görevini yürüten Cahit İnceoğlu üç yıllığına yeniden seçildi.
Ayvalık'ta Bacacan Oteldeki genel kurulda Edirne, Denizli, Kütahya, Çanakkale, İzmir gibi illerden 10 belediyenin de katılımıyla üye sayısını 23'e çıkaran birlik adını da yeni üyelerin katılımıyla birlikte “Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği” olarak belirledi.
Genel Kurulda dünyanın önündeki çevresel tehditler de Orman Mühendisleri Odası eski Başkanı Salih Sönmezışık'ın sunumu ile üyelere anlatıldı.
BAŞKAN GENÇER ‘’AYVALIK’TA SİT ALANLARININKALDIRILMASINI KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, salonda bulunan belediye başkanlarını, meclis üyelerini ve katılımcıları Ayvalık’ta ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Başkan Gençer “Çevre olursa her şey var, çevre olmazsa hiçbir şey yok. Ülkemiz çevre konusunda tehlike altında ve bu birlikle beraber bu tehlikenin farkındalığını anlatmamız gerekiyor. Biz Ayvalık olarak daha büyümek istemiyoruz. 5 yıldızlı otellere karşıyız. Ayvalık üzerinde bulunan sit alanlarının kaldırılmasını istemiyoruz. Devlet korumazsa bir yeri kimse koruyamaz. Bu birlik bu konuda en yüksek sesi çıkaracaktır.”dedi. Başkan Gençer konuşmasını, toplantı mekanı olarak Ayvalık’ı seçtikleri için birlik yönetim kuruluna teşekkür ederek tamamladı.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24