AYVALIK’TA ATATÜRK’ÜN VEFATININ 82. YILDÖNÜMÜ HÜZNÜ
Özel

11 Kasım 2020

Ayvalık’ta; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 82. yıldönümünde düzenlenen törenlerle anıldı.


Ayvalık’ta ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtı önünde çelenk sunma töreniyle başlayan anma programında; Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Albay Ertan Tutar, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Özge Toygar, Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Albayrak, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yakup Dinç, daire amirleri, gaziler, şehit yakınları, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin yanı sıra kalabalık bir vatandaş topluluğu hazır bulundu.
Vatandaşların Atatürk anıtını çiçek yağmuruna tutarak, Atatürk’e olan bağlılığını ifade etmesinin ardından; sırasıyla Ayvalık Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin sunumu ile devam eden tören, Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın bir ağızdan okunmasıyla sürdü.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Atatürk’ün manevi şahsiyetine seslenerek; “Bugün burada, sizin manevi huzurunuzda; ebediyete irtihalinizin 82 yıl uzağında, Cumhuriyetimizin 100. şeref yılına 3 yıl kala, bir kez daha toplanmış bulunuyoruz. Kalbimizde; fikirlerinizdeki sağlamlık ile unutulmaz bir lider, hayatını milletine adamış mümtaz bir devlet adamı ve milli mücadelede sergilediği basiret ile büyük bir komutan olarak sizi, bu hüzünlü vesile ile bir kez daha rahmetle yâd etmek; şükranlarımızı sunmak için buradayız. Bir kere daha size, birinci vazifemizi unutmadığımızı; Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek azmiyle birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu söylemek için buradayız. ‘Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.’ demiştiniz, Bugün de, sizin manevi mirasınıza layık olmak gayretindeyiz. Bugün de gayemiz, ilim ve aklın rehberliğinde içerde ve dışarıda güçlü Türkiye’yi inşa edecek şuurlu bir gençlik yetiştirmektir. Bu hedeften taviz vermediğimizi, vermeyeceğimizi huzurlarınızda beyan etmek için toplandık. Bıraktığınız miras doğrultusunda, emanet ettiğiniz cumhuriyete ve onun değerlerine sadık nesiller yetiştirmek, milli eğitim camiası olarak bizim en öncelikli görevimizdir. Millet olarak her ferdin birbirine birbirimize kopmaz bağlarla perçinleyen; vatan gibi, bayrak gibi bir ortak “değer” olduğunuzu; dolayısıyla gönlümüzden silinmeyeceğinizi dile getirmek isterim. “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” düsturuna her zamankinden daha çok bağlı mirasçılarınız olarak bu anlamlı günde emanetinize sahip çıkma irademizden ve işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealinden asla vazgeçmediğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz” dedi.

Tören öğrencilerin Atatürk ile ilgili şiirler okunmasıyla sona erdi.

Törenin ardından Sebahat-Cihan Şişman Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından sahilde bağlı olan bir gezi teknesinde günün Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24