AYVALIK’TA TABİAT PARKI PLATFORMU TAVİZ VERMEYECEK

17 Şubat 2017
Ayvalık’ta; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bulunan ve yüzölçümü olarak Türkiye’nin en büyük doğal sit alanı olarak nitelendirilen Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılması ile ilgili yazının ardından harekete geçen Ayvalık Tabiat Platformu geniş kapsamlı bir toplantı yaparak yeni stratejiler belirledi.
Ayvalık Belediyesi’ne ait Orhan Peker Çok Amaçlı Salonda saat 17.30’da başlayan toplantıda Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in yanı sıra Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Filiz Karayelli, Ayvalık Mimarlar Odası Başkanı Gündüz İşgüder, platformun üyesi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.
Toplantıda; Ayvalık Tabiat Platformu sözcülerinden Nebahat Dinler, 2013 yılında Türkiye’nin en büyük yüzölçümlü doğal sit alanı olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’na ait 2009 yılında yürürlüğe giren revizyon planının değiştirilmek istenmesiyle başladıkları mücadelenin özetini toplantıya katılanlara hatırlattı. Dinler, sanal alemde duyarlı bir vatandaşın açtığı elektronik imza kampanyasına tam destek verdiklerini ve bugüne kadar 13 bin civarında imza toplandığını belirterek kampanyanın sosyal medya başta olmak üzere tüm paylaşım sitelerinde sürdüğünü anlattı.
Toplantıda konuşan Tabiat Parkı Platformu’nun bir diğer sözcüsü olan Şükrü Kaygısız da, Ayvalık Belediye Meclisinin geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda oy birliği ile Çevre ve İmar Bakanlığı’nın görüş sormasına olumsuz yanıt vermelerinden duydukları memnuniyeti ifade etti.
Halen imara kapalı olmasına rağmen Türkiye’nin en zengin aileleri başta olmak üzere Tabiat Parkı içerisinde arazilerin adeta kapış kapış satıldığına işaret eden Kaygısız, Tabiat Parkı sınırları içindeki Pateriça bölgesinde sadece bir firmanın 500 dönüm civarında arazi satın almasının manidar olduğunu vurguladı.
Tabiat Parkı içerisinde dünyada türlerinin ender göründüğü endemik bitkiler ve eşsiz doğal güzelliklerin bulunduğuna işaret eden Şükrü Kaygısız, Tabiat Parkı sınırları içerisinde arsa satın alan firmaların güçlü olduğunu kaydederek, sorunun siyasi olmadığını tüm halkın sorunu olduğunu ve herkesin üzerine düşen mücadeleyi yapması gerektiğini söyledi.
Toplantıda konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, Tabiat Parkı’nın içindeki doğal sit alanlarıyla zeytinlik alanların birinci derecede korunması gerektiğine ilişkin Belediye Meclisimizde aldığımız kararın ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur da aldığımız kararı Büyükşehir Meclisi’nde görüştükten sonra bakanlığa ileteceğini söyledi. Bu bizim için çok önemli. Bu yüzden de Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur’a teşekkür ediyoruz. Ben bu konuda Balıkesir Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’yı da Tabiat Parkı ile ilgili bilgilendirdim. Valimiz de bu konuda bizimle birlikte ve Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın betonlaşmaması yönünde düşünüyor. Bizimde Ayvalık halkı olarak, Ayvalık Belediyesi ve Tabiat Parkı Platformumuzla birlikte mücadelemiz sonuna kadar sürecek” dedi.
Toplantıda, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı Yürütme Kurulu da yeni eylem planlarını geliştirerek, önümüzdeki günlerde kamuoyunun dikkatini çekecek bir dizi eylem için kararlar aldı.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24