VALİ YAZICI, FABRİKALARI İNCELEYEREK İŞ ADAMLARINI DİNLEDİ

24 Haziran 2019
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma ilçesindeki bazı sanayi kuruluşlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, bir enerji firması ve bir tarım aletleri üretici firmasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.   
  Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar'ın da eşlik ettiği ziyarette Vali Yazıcı, hem işçilerin hem de işverenlerin talep ve beklentilerini yerinde dinlemek adına bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. Vali Ersin Yazıcı'nın ilk ziyareti tarım makineleri üreten bir firmaya oldu. Vali Yazıcı ve beraberindekiler, fabrikanın ortaklarından Bahadır Çolak'tan detaylı bilgiler aldılar. Çolak, kapasiteleri, çalıştıkları şirket ve firmalar, işçi sayıları gibi birçok konu hakkında detaylı bilgiler aktardı. Vali Yazıcı işçilerle de sohbet ettikten sonra fabrikadan ayrıldı. Vali Yazıcı daha sonra ise enerji santralini ziyaret etti. Bu tür tesislerin diğer yatırımlara örnek olacağını belirten Vali Yazıcı, "Balıkesir, yalnızca doğalgaz kombine çevrim santrali ile değil, jeotermal ve rüzgâr enerjisi yatırımları ile Türkiye'nin enerji üssü diyebiliriz. Bandırma'da güzel işlerin yapıldığını gördüm. Bandırma, ülkemiz üretimine ve istihdamına önemli katkılar sağlayan bir ilçemiz. Firmalarımız da başarılı çalışmalar yapıyor. Üreticilerimiz kendilerini yenilemek ve geliştirmek için çaba gösteriyor." ifadelerini kullandı. 
  ÜRETİMİN TEMELİ MAKİNEDİR 
  Ülke olarak sanayide ilerlememiz adına potansiyelin var olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, "Ülkemizi kalkındırmak, ilimizi daha da gelişmiş hale getirmek ve istihdama katkı sağlamak ancak makine sektöründe ilerlemekle ve yüksek teknoloji ürünleri üretmekle mümkündür. Ülkemiz ve ilimizde makine sektöründe ilerleyebilecek bir potansiyel var. Yapılan çalışmalarla ilimiz makine üretim sektörü merkezi olma yönünde hızla ilerliyor. Türkiye'nin sanayileşmesi, kalkınması, büyümesi, her anlamda dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olması yolunda üreticilerimizin katkılarına inanıyoruz, onlara güveniyoruz. Balıkesir her bakımdan, tarımıyla, sanayisiyle ön planda olan bir şehir. Üretim olmadan kalkınmanın devamlılığının olması mümkün değil. Üretimin temeli makinedir. Girişimcilerimize bu konuda yatırım yapmaları çağrısında bulunuyorum. Tüm üreticilerimize, ekonomimize katkı sağlayan sanayicimize teşekkür ediyorum."dedi. 
  ŞEHRİN TÜM DİNAMİKLERİ AYNI HEDEFE ODAKLANMALI 
  Sanayisiyle, ticaretiyle, sağlığıyla, eğitimiyle, sporuyla ve diğer tüm sektörleriyle birlikte Balıkesir'i daha yaşanılabilir hale getirmek için şehrin tüm dinamiklerinin aynı hedefe odaklanması gerektiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Her alanda büyük hedeflerimiz olmalı. Önemli olan belirlediğimiz hedeflere koşar adımla gitmemizdir." dedi. 
  KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK 
  Balıkesir'deki kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberlik içerisinde çalışması gerektiğine vurgu yapan Vali Yazıcı, Türkiye'nin her alanda başarılı olması için herkesin var gücüyle çalışmasının önemli olduğunu vurguladı. Balıkesir'in ihracatını yükselten önemli sektörlerin olduğunu belirten Vali Yazıcı, bu sektörlerin şehrin hem sanayisini hem de ticaretini arttırdığını kaydetti. Balıkesir'in daha çok kalkınması için her türlü çabayı gösteren sanayici ve iş adamlarına kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen Vali Yazıcı, Türkiye'nin ekonomik anlamdaki büyümesinin üretimle olacağına işaret etti. 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24