BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN 1361 YENİ PROJE
Özel

27 Şubat 2018
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 26Şubat’ta düzenlediği 2018 Yılı Proje Tanıtım Toplantısı’nda Balıkesir’de 2018’den 2023 yılına kadar yapılacak 1361 proje kamuoyuna açıklandı. 
2018 Yılı Proje Tanıtım Toplantısı’na Balıkesir Ak Parti Milletvekilleri,Ak parti İl ve İlçe teşkilatları ve basın mensupları katıldı. Büyük ilgi gören toplantı öncesinde Balıkesir Belediyesi tarafından verilen kahvaltıya katılan davetliler daha sonrasında toplantı yapılacak bölüme geçerek Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun proje sunumunu izledi.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na 7 Kasım 2017 tarihinde göreve gelen Zekai Kafaoğlu, "Balıkesir'de büyük değişim başladı" sloganı ile 2018 yılında ve 2023 şehir yapılanmasında gerçekleştirilecek olan projeleri kamuoyuna açıklayarak 1361 projeye 870 milyon TL bütçe ayırdıklarını belirtti.
İşini Aşk İle Yapanlar Yorulmazlar
Toplantı da ekonomiden ticarete, sağlıktan çiftçiliğe, 7’den 70’e kadar her kesimin yüreğine dokunacak pek çok proje hazırladıklarını dile getiren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Balıkesir coğrafya olarak oldukça geniş bir coğrafyaya yayılmış durumda. Bunu basit bir şekilde anlatacak olursak, Balıkesir’in yüzölçümüne 3 tane İstanbul sığıyor. Özellikle nüfusumuz yüzölçümümüzün büyük bölümüne dağılmış durumda. Mesela Kayseri’nin 1 milyon 300 bin nüfusu var ama bunun 1 milyon 100 bini şehir merkezinde oturuyor. 200 bini ilçelerde ve köylerde. Eskişehir’in 800 bin nüfusu var ama 700 bini şehir merkezinde oturuyor. Sadece 100 bini ilçelerde ve köylerde oturuyor. Balıkesir’in 1 milyon 200 bin nüfusu var. Merkez’de 300 bin nüfus yer alırken, 900 bin nüfusumuz ilçelerde ve kırsal mahallelerimizde oturuyor. Coğrafyamız geniş olunca çok gayret sarf etmemiz ve hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Geldiğimiz günden beri de durmuyoruz. İlçelerin tamamını turladık. Bu ziyaretlerimizde vatandaşlarla sohbet ederek onları dinleme, onların isteklerini ilk ağızdan öğrenme şansımız oldu. İlçelerimizin Belediye Başkanları, kaymakamları, muhtarları ile bir araya geldik. Çok çalıştık, bizlere yorulmuyor musunuz diye sordular, biz işimizi aşkla yapıyoruz, işini aşk ile yapanlar yorulmazlar” dedi.
Halkımızı Kucaklamak İçin Geldik
Gerçekleştirilecek projelerde adaletli bir çalışma yapacaklarına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “İlk olarak her şeyden önce projelerimizi planlarken; Adaletli olmaya çok büyük önem verdik. Bandırma’da yaşayan vatandaşımıza hangi hizmeti götürüyorsak, Dursunbey’e de o hizmeti götürmenin derdine düştük. Balıkesir’in merkezinde ne varsa, Sındırgı’da da, Kepsut’ta da, Savaştepe’de de olsun istedik. Tabi tüm bunları yaparken de, Balıkesir'in şerefine yakışır, haysiyetine yakışır bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlemesini hesap etmek gerekiyordu. Bir şehrin gelişebilmesi için, bir şehrin kalkınabilmesi için, bir şehrin hedeflerine ulaşabilmesi için önce o şehrin barışık olması lazım. İnsanları barışık olması lazım, kurumları barışık olması lazım, müesseseleri barışık olması lazım. Kavga olan yerde bereket olmaz. Kavga olan yere kimse gelmez. Kavga olan yerde halkımız da iyi hizmet alamaz. İşte biz Balıkesir'e kavgayı bitirmek için geldik. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun için bizleri görevlendirdi. Balıkesir'in tamamını, 1 milyon 200 bin insanı, kucaklamak için geldik" dedi. 
 
2 Bin Kilometre Asfalt Atılacak 
Balıkesir’e 3 yeni Organize Sanayi Bölgesi kuracaklarını anlatan Kafaoğlu, projeleri 2 bölümde ayırdıklarını ifade ederek; bir yandan 2018 yılı içerisinde acil ihtiyaçların çözüme kavuşturulması gerektiğin diğer yandan da Balıkesir’in 2023 vizyonunauygun projeleri gerçekleştirmek istediklerini belirterek: “Organize sanayi bölgelerimizde son gelen yatırımlar sayesinde yerimiz kalmadı diyebiliyoruz. Yeni yatırımları Balıkesir’e çekebilmek için yeni alanlar açmamız gerekiyor. Balıkesir OSB için istimlak yapılacak alanlar belirlendi. İlçelerimizde de OSB faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor. İlçe ve kırsal mahalle ziyaretlerinde gördük ki, halen daha çamura basan vatandaşlarımız var. Bunun için 2018 yılını asfalt yılı ilan ettik. 2.000 kilometre asfalt, kilit parke taşını bu yıl bitmeden neticelendireceğiz".
 
Trafikte Çözüm Köprülü Kavşaklar
 
Balıkesir’de trafik sorununun yapılacak köprülü kavşak ve üst geçitlerle büyük ölçüde ortadan kaldıracağına değinen Kafaoğlu “ Köprülü kavşakların 2’si il merkezinde yapılacak. Valilik Köprülü Kavşağı ve Adliye Köprülü Kavşağı Merkez’de trafiği ciddi bir şekilde rahatlatacak. Erdek Köprülü Kavşağı, Bandırma Giriş Kavşağı Akçay Köprülü Kavşağı, bu ilçelerde trafik akışını düzenleyecek. Adliye Köprülü Kavşağı, Altıeylül İlçesi’nde, Adliye önünde yapılacak. Bandırma Giriş Kavşağı’nda alt geçit, şehrin muhtelif noktalarına 4 adet üst geçit, TCDD işbirliğiyle Altıeylül Gümüşçeşme Mahallesi’nde üst geçit, sanayi sitesinin olduğu yere, GOP Çimento Fabrikası Mevkii’nde ve Eski Kepsut Yolu Başmakas mevkiinde üst geçitler yapılacağız. Kent Merkezi’nde Otomasyon Yönetim Sistemi kurulacağını açıklayan Kafaoğlu, kritik noktalarda bulunan 20 kavşağın akıllı kent sistemleriyle yönetilecek” dedi.
 
Marmara Bölgesinde Önemli Bir Teknoloji Üssü Olacağız
Rüzgar enerjisi üretiminde Türkiye’deki toplam kapasitenin yüzde 17’sini karşılayan Balıkesir’de,Yenilenebilir Enerji Kaynakları ihtisas Organize Sanayi Bölgesi kurduklarını açıklayan Kafaoğlu, "İlimizin sahip olduğu yenilenebilir enerji kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanılacak. Kurulacak YEKA Organize Sanayi Bölgesi’nde, Rüzgar Tribünleri üretimi yapılacak. AR-GE ve verimlilik alanında çalışmalar yapılacak merkez, elektrik ve elektronik cihazlar için uygunluk belgesi verilmesi konusunda da çalışmalar yapacak” dedi. Balıkesir Üniversitesi ve odalarla birlikte yürütülen Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) projesi, ilimizi Marmara ve Ege bölgelerinde önemli bir teknoloji üssü haline getirecek. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor, yeri belirlendi, öz sermayesi oluşturuldu. Burada bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yürütülecek, Balıkesir’in AR-GE merkezi olacak. Bilgiye dayalı kurum ve işletmelerin teknoloji alanındaki rekabet edebilirliği artacak. Bilgi ve teknoloji üniversite, araştırma merkezi, şirketler ve pazarlar arasında dolaşacak. Yüksek katma değeri olan ürünler üretilecek. Projeler içinde en dikkat çekici olanlardan biri, AltıeylülGökköy mahallesinde kurulacak olan atık bertaraf tesisi. Daha önce vahşi yöntemlerle depolanan çöpler, 60 hektarlık alana kurulan tesislerde yeniden değerlendirilecek. Entegre bir şekilde değerlendirilecek olan çöplerle elektrik ve ısı enerjisi elde edilecek. Böylece çöplerin çevreye olumsuz etkileri en aza indirilmiş olacak. Balıkesir ve ilçelerinde her gün, yaz aylarında 2 bin 600, kış aylarında ise bin 100 ton çöp toplanıyor. Mekanik ayırma, biyometanizasyon ve termal sisteme sahip tesiste elektrik ve ısı enerjisi elde edilecek. Tarımsal üretimi ve hayvan sayısı ile Türkiye’nin en önemli kırsal üretim destinasyonlarından biri olan Balıkesir’de, bitkisel ve hayvansal atıkların değerlendirilmesi için Biogaz Santrali kuruyoruz. Çiftçilerimizden alınacak atıklar, Ovaköy’de kuracağımız santralde değerlendirilecek. Elde edilen metan gazı, elektrik enerjisine dönüştürülecek. 2 megawatt/saat enerji üretecek santralde kalan atıklar gübre haline dönüştürülüp çiftçiye dağıtılacak" dedi. 
Ayvalık ile İlgili Çalışmalarımız Devam Edecek
Ayvalık ile ilgili çalışmalara da değinen Kafaoğlu “Ayvalık’ın girişinden itibaren bize ait olan caddeleri sıcak asfalt yapacağız, yine otobüs durakları değişiyor, otobüs durakları yenileniyor, Cunda Adası’na köprü yapıldı, ciddi bir miktarda maliyeti olan bir köprü yapıldı. Deniz kıyıları ile ilgili çalışma yapıyoruz, o bölgede daha önceki dönem de yat limanları ile ilgili projeler yapılmış ancak alt yapıları oluşmamış. Bizler bununla ilgili jeolojik ve jeoteknik raporlarını yaptırıyoruz. Ayvalık’ın menfaatine olan tüm projeleri gerçekleştireceğiz” dedi.
 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24