TOPLU TAŞIMAYA YAPILAN YATIRIM 125 MİLYONA ULAŞTI

03 Şubat 2017
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında başlattığı toplu taşımada yenileme ve dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Yenileme çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı törende Paşalanı ve Gaziosmanpaşa hatlarında hizmet verecek olan 24 modern toplu taşıma aracı hizmete sokuldu. Modern araçların hizmete alım töreninde konuşan Başkan Uğur, toplu taşımaya yapılan yatırımların 125 milyona ulaştığını söyledi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında başlattığı toplu taşımada yenileme ve dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Yenileme çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un katıldığı törende Paşalanı ve Gaziosmanpaşa hatlarında hizmet verecek olan 24 modern toplu taşıma aracı hizmete sokuldu.
YENİ YATIRIMLAR ESNAFA DA KAZANDIRACAK
Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde düzenlenen törende konuşan Başkan Uğur, Balıkesir’in Büyükşehir olması ile esnafın ekmeğinin de büyüdüğünü ifade etti. Esnafın ekmeğini daha da büyütmek istediklerini söyleyen Başkan Uğur, “İşi, aşı büyütmek istiyoruz. Bugün Organize Sanayi Bölgesi’nde önemli bir imza attık. Bugün atılan imza ile Türkiye Şişecam fabrikaları Balıkesir’e 400 milyonluk yatırım yapma kararı aldı. 200 dönümde yerini aldı. Bu 400 milyonluk yatırım, en az 400 milyonluk daha yatırımcı getirecek. Genel müdür dedi ki; bu fabrikanın bacasının 2018 yılının Mart ayında tüteceğini söyledi. Oraya Kale Grubu, Filli Boya ve Hek Gıda’da geliyor. Bu ne demek? Aş demek iş demek. Şoför esnafı daha fazla insan taşıyacak. Simitçi daha fazla simit satacak. Hareket gelecek Balıkesir’e. Yaptığımız bütün yatırımlar, rekreasyon alanları, hepsi Balıkesir için” dedi.
BAŞKAN UĞUR: “TOPLU TAŞIMAYA 125 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI”
Şoför esnafına teşekkür eden Başkan Uğur, yeni araçların vatandaş içinde esnaf içinde iyi olduğunu belirtti. Yeni araçların kameralı, klimalı ve vadilatörlü olduğunu vurgulayan Uğur, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün iki hattı birleştirdik, 24 tane yeni aracımızı hizmete sokuyoruz. Bu hatta günde 10 bine yakın yolcu taşıyorlar. İnşallah Balıkesir Toplu taşıma ve esnafımız ile beraber 850 araçlık büyük bir filo olduk. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Toplu Taşıma, 1.5 yıl içerisinde yaptığı yatırım 125 milyon lira. Bu kadar yatırım yaptık. Balıkesir’e helal olsun. Balıkesir’de yaşayanlar en iyisine layık. Balıkesir daha güzel olacak, ben buna inanıyorum”. 
 
Konuşmaların ardından dualarla yeni araçlar hizmete sokuldu. Yeni araçlarda şoför koltuğuna oturan Başkan Uğur, protokol üyelerini Gaziosmanpaşa Mahallesi’nden Toplu Taşıma Merkezi’ne kadar götürdü. Törenlere Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem, Büyükşehir Daire Başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, şoför esnafı ve vatandaşlar katıldı. 
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24