KAYMAKAM GÖRGÜLÜARSLAN’DAN LGS’NİN BAŞARILI ÖĞRENCİSİ BOZKURT’A ANLAMLI ÖDÜL

20 Haziran 2019
Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon kişinin yarıştığı Liselere Geçiş Sınavı’nda Balıkesir’in Ayvalık ilçesinden giren Sıla Bozkurt adlı öğrenci 90 sorunun 85’ine doğru cevap verdi. 24 Haziran’da açıklanacak olan LGS’de muhtemelen Ayvalık birincisi olması beklenilen Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu mezunu Bozkurt’un başarılı bir öğrenci olmasının yanı sıra okul yaşamında sportif, sanatsal ve sosyal etkinliklere de katılarak elde ettiği dereceler nedeniyle Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan tarafından ödüllendirildi.
Başarılı öğrenci Sıla Bozkurt’un yanı sıra ailesini ve okul öğretmenleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır’ı makamında kabul eden Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, genç öğrenciye bir dizüstü bilgisayar armağan etti.
Liselere giriş yapabilmek için sözel ve sayısal olmak üzere 2 bölüm halinde sınava tabi tutulan tüm öğrencilerin ellerinden gelen çabayı gösterdiğine inandığını kaydeden Kaymakam Görgülüarslan, 90 sorunun biri yanlış 86’sını yanıtlayan Sıla Bozkurt’un her şeyden önce gelecekte iyi bir insan ve başarılı bir birey olabilmek adına büyük bir çaba sarf etmesinin gurur verici olduğunu kaydetti. 
Sıla’nın başarısında öğretmenleri kadar ailesinin de büyük bir etken olduğuna inandığını belirten Kaymakam Gökhan Görgülüarslan,  Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı’nın öncülüğünde il genelinde sürdürülen BENGİ Projesi kapsamında tüm öğrencilere kitap okuma alışkanlığının getirilmesine katkı verdiklerini, tatlı-sert disiplin anlayışıyla da çocukların gelecekte başarılı olabileceklerine inandıklarının altını çizdi.
Sıla Bozkurt’un sadece sınavda iyi bir derece alacak olmasının yanı sıra okul hayatında sportif, sanatsal ve sosyal aktivitelere de katılarak, bunlarda başarılı olmasının önemine işaret eden Kaymakam Görgülüarslan, “Demek ki öğrencimiz doğru yolda. Bu yüzden de ben kendisini tebrik ediyorum. Bu başarıda pay sahibi olan ailesi başta olmak üzere öğretmenleri ve Ayvalık’ta ki eğitim camiasını yürekten kutluyorum” diyerek, örnek öğrenciye hediyesini takdim etti. Kaymakam Görgülüarslan ilçede BENGİ Projesi kapsamında sürdürülen Kitaptan Kanatlar Projesi için de Sıla’nın öğretmenleri tarafından okuldaki öğrencilere dağıtılmak üzere içi kitap dolu bir paketi de teslim etmeyi ihmal etmedi.
 
BAŞARILI ÖĞRENCİ SILA ÇOK MUTLU
Kabul sonrasında soruları yanıtlayan Sıla Bozkurt, “Girdiğim sınavın ardından okulda öğretmenlerimle yapılan değerlendirmede başarılı olmaktan son derece mutluyum. Ders çalıştım ama ders çalıştığım kadar da sosyal aktivitelerime de zaman ayırmaya dikkat ettim. Bana arkadaşlarım her gün gelip, kaç soru çözdüğümü soruyorlar ama bu arkadaşlarımın çoğu sosyal aktiviteleri boşa geçen zaman olarak düşünebiliyorlar. Çünkü sadece ders çalışarak başarılı olabileceklerini düşünüyorlar. Oysa LGS benim akademik başarımdan çok heyecanımı kontrol altına almamı sağlayan bir sınav oldu. Bu girdiğim sınavın bir tekrarı yoktu. Bir hata yapacak olsaydım bu benim hayatımı etkileyecekti. Bu yüzden de heyecanımı kontrol altına almaya çalıştım. Bunu da; resim çizerek, keman çalarak, kendimi rahat hissetmek için yaptım “dedi.
Hedefinin İzmir Fen Lisesi’ni kazanmak istediğini kaydeden Bozkurt, “Aslında bu okulu da sosyal aktivite imkânları daha çok olduğu için istiyorum. Ben eğitimi Ayvalık’taki okullardan da alabilirim. Hatta kendim evde ders çalışarak da bunu yapabilirim. Ama ben sosyal aktiviteler her zaman ihtiyaç duyuyorum” diye konuştu.
MÜDÜR BAHADIR KAYMAKAM GÖRGÜLÜARSLAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Muhabirimizin sorularını yanıtlayan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ise; “Sıla; gerek girdiği sınavda göstermiş olduğu başarı, gerekse de yıl içerisinde BENGİ Projesi kapsamında yapmış olduğumuz; Spor’da Yetenek 10’la Gelecek ve Sanat 10’la Yükselecek gibi çalışmalarda da başarılı olup, bu alanlarda da akranlarına göre üstün bir gayret ve başarı gösterdi. Bunun yanı sıra kitap okuma konusunda da en çok kitap okuyan öğrencimiz olduğu için tüm bu başarıları, sosyal faaliyetleri, okulunda yapılan münazara yarışmasındaki başarısı dikkat çekti. Sıla’nın bu başarılarını Sayın Kaymakamımız ödüllendirdi. Biz Sayın Kaymakamımıza öğrencilerimize vermiş olduğu desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Kaymakam Gökhan Görgülüarslan’ın anlamlı jesti; Sıla’nın annesi Hatice Bozkurt ve babası Mustafa Bozkurt tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandığı gözlendi.
 
  • facebook hesabınızla yorumlayın:
    Share on Myspace

Konuk Olarak Yorum Yapın

Gerekli olan (*) işaretli alanlara gerekli bilgileri girdiğinizden emin olun. HTML kod izni yoktur.

logo
Sözcü Gazete ve Matbaacılık Turizm İnşaat Mimarlık Tic. Ltd. Şti.
Sakarya Mah. Atatürk Cad. Özaral Pasaji No:179/14 Ayvalık/Balıkesir
(0 266) 313 00 65/66
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
İmtiyaz Sahibi :  Serdar Göktekin
Kurucusu :  Levent Engin Pamirol
Sor. Yazı İşl. Md. :  Gülçin Akyel
Sayfa Editörü :  Yahya Altıntaş
Muhabir :  Birol Aslan
Muhabir :  Gökhan Kula
Bilgi İşlem :  Gülçin Sarıkaya
Baskı Sorumlusu :  Levent Şenol
Hukuk Danışmanı :  Mustafa Sakızlı
Haber Merkezi    Serdar Göktekin
 Kemal Kasap
 Cengiz Tosunyılmaz
:
 
Spor Müdürü :  Cemal Erhanoğlu
Reklam Müdürü :  Raşit Özgül
Katkı Yapanlar : Bülent Bilici Hüsnü Evren
  Kazım Yorulmaz Zeliha Kafa
Temsilciler
Altınoluk Hasan Şen 0536 636 38 79
Altınova Yusuf Bilici 0543 343 18 59
Ayvalık Cemal Erhanoğlu 0542 582 11 80
Balıkesir Taylan Toprak 0554 479 32 25
Burhaniye Şenol Torlak 0554 594 67 15
Edremit Tuncay Ayklan 0535 514 74 25
Gömeç Yusuf Duran  
Küçükköy Bahtiyar Yıldırım 0535 518 11 24